Ρολόγια

Ιστορία της Citizen

Blog_800x800_Body_006_Citizen2

Η εταιρία ρολογιών Citizen ιδρύθηκε το 1918 με την επωνυμία Shokosha Watch Research Institute στην πόλη Τόκιο της Ιαπωνίας. Το 1924, η εταιρία μετονομάστηκε σε Citizen Watch Company. Από τότε, η Citizen έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ρολογιών στον κόσμο.

Η Citizen ήταν μια πρωτοποριακή εταιρία που έφερε πολλές καινοτομίες στη βιομηχανία των ρολογιών. Το 1956, παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρονικό ρολόι με το όνομα “Citizen Cosmotron”, το οποίο λειτουργούσε με βάση την ηλεκτρική ενέργεια αντί της κλασικής μηχανικής κίνησης. Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση του πρώτου ελαφροπετρικού ρολογιού της Citizen, του “Citizen Crystron Solar Cell”, το 1976. Αυτό το ρολόι χρησιμοποιούσε ηλιακή ενέργεια για να λειτουργήσει, μια πρωτοποριακή τεχνολογία για την εποχή της.

 

Σήμερα, η Citizen είναι μια παγκόσμια αναγνωρισμένη εταιρία ρολογιών και προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών αναλογικής και ψηφιακής ένδειξης, ρολογιών από ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμικά ρολόγια και πολλά άλλα.

Το 1995, η Citizen παρουσίασε ένα άλλο σημαντικό επίτευγμα με το Eco-Drive, μια τεχνολογία που ενσωματώνει ηλιακά κελιά στα ρολόγια της για να μπορούν να λειτουργούν με φυσικό και τεχνητό φως, εξαλείφοντας την ανάγκη αντικατάστασης των μπαταριών. Αυτή η τεχνολογία έκανε τη Citizen ευρέως αναγνωρίσιμη και επιτρέπει στους χρήστες να φορούν τα ρολόγιά τους χωρίς ανησυχία για την εξάντληση της ενέργειας της μπαταρίας.

Η Citizen συνεχίζει να καινοτομεί και να προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες στη βιομηχανία των ρολογιών. Αναγνωρίζεται για την υψηλή ποιότητα, την αξιοπιστία και τον κομψό σχεδιασμό των προϊόντων της. Με τη συνεχή της προσπάθεια για καινοτομία και βιωσιμότητα, η Citizen παραμένει μία από τις κορυφαίες εταιρίες ρολογιών στον κόσμο.

Citizen Aviator Eco-Drive Chronograph Stainless Steel Bracelet CA0690-88L

243,00

Citizen Eco-Drive Professional Diver Black Rubber Strap BJ8050-08E

350,00

Citizen Ladies Stainless Steel Bracelet EU6070-51D

99,00